Att starta ett nytt företag är alltid kämpig och särskilt eftersom det finns en stor chans att ni från början behöver ta på er mer jobb än vad ni faktiskt klarar av. Det kanske är svårt för er att betala räkningarna i tid då ni ger en relativt lång betalningstid till era kunder men på något vis så anser de ändå att det inte är tillräckligt lång tid.

 

Det kan bli krångligt att försöka hålla koll på vilken räkning som ska komma in när och det är aldrig kul att behöva skicka en räkning vidare till inkasso. Om en kund har ignorerat en påminnelse faktura så har ni i längden inget annat val än att skicka räkningen vidare till inkasso. Även om ett brev från inkasso fortfarand är en bit ifrån Kronofogden så kan det ändå bli så att vissa kunder blir väldigt missnöjda med att ni har gått vidare till inkasso. I värsta fall så kanske ni till och med förlorar en kund men om ni inte får er faktura betalad, vad har ni egentligen för val?

 

På fakturaservice.nu så kan ni faktiskt läsa mer om att ni har alternativ. Ni kan välja att anlita ett factoringbolag vilket betyder att era fakturor kommer att gå genom detta bolag. Det betyder att ni slipper tänka på påminnelser, inkasso och Kronofogden och istället så kan ni ägna er åt ert företag och slippa jaga människor som inte kan betala sina räkningar i tid. Mot en avgift så kan ett factoringbolag göra tillvaron så mycket enklare för er.